Rene Diekstra: Bescherm je kostbare slaap alsof je leven er van afhangt

Highlights van de column van Rene Diekstra in het Noordhollands Dagblad van 22 februari 2016:

We slapen korten en we slapen slechter. Ik wil niet meteen beweren dat de toename van het aantal echtscheidingen daarvan een gevolg is. Maar door slechter en te kort slapen raken we wel eerder ontstemd, vermoeid, pessimistisch, depressief. Slaapproblemen zijn zelfs een van de belangrijkste uitlokkers van depressie.

Ons brein heeft vrijwel dagelijks slaap nodig om gedachten en gevoelen te ordenen, te archiveren en om problemen op te lossen. Zoals een andere leermeester het treffend uitdrukte: ‘Er is niets zo therapeutisch in dit heelal als slaap’. Maar als dat zo is, hoe komt het dat we dan tegenwoordig zowel de gewenste duur (7-8 uur) als de kwaliteit daarvan zo laten verslonzen? Het antwoord is simpel: schermen!

Massaal zitten we de laatste uren voordat we gaan slapen aan de schermen. Het scherm van de televisie, computer, laptop, iPad, e-reader of mobiele telefoon. Vaak zelfs aan meerdere tegelijk. Hoe dom kun je zijn. Schermen met blauw licht, en dat hebben de meeste, onderdrukken de afscheiding van hormonen die essentieel zijn voor goede slaap.

Bescherm je kostbare slaap alsof je leven er van afhangt. Dat doet het namelijk. Kortom: anderhalf uur voor bedtime alle schermen uit!

 

Zo helder als Diekstra het stelt kunnen wij niet stellen als verkopers van de slaapbril.. maar feit is is dat minder schermen voor het slapen gaan een enorm positief effect heeft op je nachtrust. Honderden tevreden gebruikers van de slaapbril zullen dit beamen. Koester je slaap en draag even een slaapbril voor het slapen gaan. En dit voor een investering van 34.95 euro inclusief verzendkosten amoxicillin tablets. Klik hier voor meer informatie.

Gebruik van deze site betekent dat je onze algemene voorwaarden accepteert.

Slaapbril.nl is onderdeel van SLP.life. De meest slaapverwekkende bril van Nederland en België

Log in with your credentials

Forgot your details?